
Składniki
600 gramów
1 opakowanie
80 gramów
20 gramów
100 gramów
80 gramów
40 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, zbij tłuczkiem, zalej marynatą i pozostaw w chłodnym miejscu na 24 godzin.
Krok 2
Następnie mięso wyjmij z naczynia, osusz, naszpikuj cienkimi paskami słoniny, natrzyj przyprawami i oprósz mąką, zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i drobno pokrojoną cebulą.
Krok 3
Całość skrop wodą i duś na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodaj umyte i namoczone śliwki, dżem i przyprawy.
Krok 4
Miękkie mięso wyjmij z naczynia i pokrój na porcje ukośnie w poprzek włókien. Ponownie włóż do naczynia, i polej przetartym i doprawionym sosem, chwilę podduś.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do wieprzowiny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej