
Składniki
600 gramów
1 opakowanie
80 gramów
20 gramów
100 gramów
80 gramów
40 gramów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, zbij tłuczkiem, zalej marynatą i pozostaw w chłodnym miejscu na 24 godzin.
Krok 2
Następnie mięso wyjmij z naczynia, osusz, naszpikuj cienkimi paskami słoniny, natrzyj przyprawami i oprósz mąką, zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i drobno pokrojoną cebulą.
Krok 3
Całość skrop wodą i duś na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodaj umyte i namoczone śliwki, dżem i przyprawy.
Krok 4
Miękkie mięso wyjmij z naczynia i pokrój na porcje ukośnie w poprzek włókien. Ponownie włóż do naczynia, i polej przetartym i doprawionym sosem, chwilę podduś.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej