Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami - przepis | Przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

95

467 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

556 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1570 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

100 gramów

3 sztuki

1 pęczek

100 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na porcji rosołowej i warzywach przygotuj wywar. Aby zupa była bardziej sycąca, włoszczyznę zetrzyj wcześniej na tarce i delikatnie podsmaż w garnku na oleju.

Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - Krok 1

Krok 2

Do wywaru dodaj pokrojone ziemniaki. Gdy będą już miękkie, dorzuć białą fasolę.

Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - Krok 2

Krok 3

Całość dopraw czerwonym barszczem Knorr. Barszcz na koniec zabiel śmietaną.

Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - Krok 3
5

Opinie o przepisie

  • Anna Kowalczyk

    Anna Kowalczyk , 07.11.2020

    Palce lizać

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Martyna

    Martyna , 17.06.2020

    Dzień dobry, czy jest jakaś różnica jak dodamy zamiast białej czerwona fasolę?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • kinga.w

    kinga.w , 23.03.2020

    TAK, koniecznie trzeba zmodyfikować ten przepis! Dodajmy do tej zupy jeszcze prawdzie buraczki :) Aby oszczędzić czasu i bałaganu w kuchni, polecam całe, gotowane buraki pakowanie hermetycznie, są dostępne w większości marketów. Takie buraki mają dobry skład, a przez to, że są pakowane hermetycznie mają długą datę ważności :) Buraki można pokroić w kostkę albo zetrzeć na tarce, jak kto woli. Zdrowo i bez konserwantów! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Szwed

    Paweł Szwed , 05.03.2019

    Barszcz z torebki.Brawo !

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami

Barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami to smaczna zupa, która sprawdzi się jako samodzielne danie obiadowe albo ciepła kolacja. Jej przygotowanie nie zajmie Ci wiele czasu, a finalny efekt z pewnością będzie satysfakcjonujący. Zacznij od bulionu mięsno-warzywnego. Warzywa zetrzyj na tarce albo pokrój w drobną kostkę, tak, by jeszcze bardziej urozmaicić konsystencję zupy. Jeśli gotujesz duże kawałki, wyjmij je, kiedy zmiękną, pokrój i z powrotem włóż do wywaru. Dodaj do nich pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotuj. Kiedy będą miękkie, a bulion nabierze delikatnego smaku, dodaj do niego białą fasolę. Odpowiednia będzie zarówno ta z puszki, jak i ugotowana wcześniej. Zupę zapraw czerwonym barszczem. Jeśli lubisz lekko kwaskowate potrawy, dopraw ją dodatkowo łyżką soku z cytryny albo dodaj starte jabłko. Po ugotowaniu zabiel barszcz śmietaną. Pamiętaj, by nie dodawać jej bezpośrednio do gorącej zupy – dzięki temu unikniesz grudek. Gotowe danie udekoruj natką pietruszki. Ugotuj barszcz czerwony z fasolą i ziemniakami według naszego przepisu.