Betlejemskie

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij
Betlejemskie

Składniki

50 dekagramów

3 łyżki

4 sztuki

0.75 szklanki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Z 2 białek i 1 szklanki cukru kryształu zagnieść kruche ciasto.

Krok 2

Schłodzić w lodówce.

Krok 3

Pianka: Ubić białka z cukrem na pianę.

Krok 4

Dodatki: Orzechy mielone, wiórki kokosowe.

Krok 5

Wykonanie: Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. 1 cm.

Krok 6

Wykrawać foremką ciasteczka, wierzch każdego posmarować pianką, posypać orzechami lub wiórkami kokosowymi i upiec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Betlejemskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Betlejemskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Betlejemskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Betlejemskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Betlejemskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Betlejemskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Betlejemskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej