Betlejemskie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij
Betlejemskie

Składniki

50 dekagramów

25 dekagramów

3 łyżki

4 sztuki

0.75 szklanki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Z 2 białek i 1 szklanki cukru kryształu zagnieść kruche ciasto.

Krok 2

Schłodzić w lodówce.

Krok 3

Pianka: Ubić białka z cukrem na pianę.

Krok 4

Dodatki: Orzechy mielone, wiórki kokosowe.

Krok 5

Wykonanie: Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. 1 cm.

Krok 6

Wykrawać foremką ciasteczka, wierzch każdego posmarować pianką, posypać orzechami lub wiórkami kokosowymi i upiec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Betlejemskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Betlejemskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Betlejemskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Betlejemskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Betlejemskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Betlejemskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Betlejemskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej