
Składniki
5 łyżek
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
250 gramów
4 plastry
125 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamocz na 5 minut chleb w wodzie, po czym wyjmij go z wody i przełóż do malaksera wraz z podsmażonymi migdałami, czosnkiem i zmiksuj na gładką masę.
Krok 2
Powoli dodaj oliwę z oliwek, 150 mililitrów zimnej wody i ocet winny.
Krok 3
Dodaj kostkę Knorr i miksuj aż twoje gaz pacho będzie jednolite.
Krok 4
Winogrona umyj, rozkrój na połówki i przełóż do dużego naczynia, po czym zalej masą z malaksera i pozostaw w lodówce na noc.
Krok 5
Podawaj białe gazpacho posypane świeżą pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej