Białe gazpacho przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Białe gazpacho

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 sztuka

3 sztuki

2 łyżki

250 gramów

4 plastry

125 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamocz na 5 minut chleb w wodzie, po czym wyjmij go z wody i przełóż do malaksera wraz z podsmażonymi migdałami, czosnkiem i zmiksuj na gładką masę.

Krok 2

Powoli dodaj oliwę z oliwek, 150 mililitrów zimnej wody i ocet winny.

Krok 3

Dodaj kostkę Knorr i miksuj aż twoje gaz pacho będzie jednolite.

Krok 4

Winogrona umyj, rozkrój na połówki i przełóż do dużego naczynia, po czym zalej masą z malaksera i pozostaw w lodówce na noc.

Krok 5

Podawaj białe gazpacho posypane świeżą pietruszką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Białe gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Białe gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Białe gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Białe gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Białe gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Białe gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Białe gazpacho - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Białe gazpacho - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej