Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi

Autor: dr Ewa Rychlik

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

560 gramów

800 gramów

8 łyżek

4 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Borówki amerykańskie umyj, osusz. Płatki jęczmienne zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, żeby napęczniały.

Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - Krok 1

Krok 2

Jogurt wymieszaj z miodem.

Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - Krok 2

Krok 3

W pucharku ułóż warstwami borówki, płatki i jogurt.

Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - Krok 3
dr Ewa Rychlik

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, witaminy B2, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej