Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni
Borówki amerykańskie z jogurtem i płatkami jęczmiennymi
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
560 gramów
800 gramów
8 łyżek
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Borówki amerykańskie umyj, osusz. Płatki jęczmienne zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, żeby napęczniały.

Krok 2
Jogurt wymieszaj z miodem.

Krok 3
W pucharku ułóż warstwami borówki, płatki i jogurt.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, witaminy B2, witaminy B12.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej