Brutti ma buoni

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

300 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzać do 180 st. C.

Krok 2

Blachę wyłożyć papierem i posmarować tłuszczem.

Krok 3

Orzechy zmielić

Krok 4

Białka (im więcej białek, tym bardziej puszyste i wilgotne będą w środku) ubić na sztywną pianę.

Krok 5

Partiami dodawać przesiany cukier puder, nie przestając ubijać.

Krok 6

Na koniec dodać orzechy i delikatnie wymieszać łyżką.

Krok 7

Mokrymi rękami formować kuleczki.

Krok 8

Piec ok. 15min., aż się zarumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brutti ma buoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brutti ma buoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brutti ma buoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brutti ma buoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brutti ma buoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brutti ma buoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brutti ma buoni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasteczka z cukrem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej