Chłodnik truskawkowy na kefirze

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

31 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

225 gramów

1 szklanka

2 listków

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schłodzone truskawki zblenduj z zimnym kefirem.

Chłodnik truskawkowy na kefirze - Krok 1

Krok 2

Podawaj z listkami świeżej mięty.

Chłodnik truskawkowy na kefirze - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: wapnia, fosforu, witaminy B6, witaminy C, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik truskawkowy na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik truskawkowy na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik truskawkowy na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik truskawkowy na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik truskawkowy na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik truskawkowy na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik truskawkowy na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej