Chłodnik truskawkowy na kefirze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Chłodnik truskawkowy na kefirze

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

heart
48 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

225 gramów

1 szklanka

2 listków

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Schłodzone truskawki zblenduj z zimnym kefirem.

Chłodnik truskawkowy na kefirze - Krok 1

Krok 2

Podawaj z listkami świeżej mięty.

Chłodnik truskawkowy na kefirze - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: wapnia, fosforu, witaminy B6, witaminy C, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik truskawkowy na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik truskawkowy na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik truskawkowy na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik truskawkowy na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik truskawkowy na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik truskawkowy na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik truskawkowy na kefirze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik truskawkowy na kefirze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej