Ciasteczka wiatraczki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

687

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

50 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

4 dekagramy

6 łyżek

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.

Krok 2

Następnie rozwałkować cienko, kroić na kwadraty. Naciąć na rogach, na środek dać marmoladę i zwinąć do środka co drugi róg, tworząc wiatraczek.

Krok 3

Piec na złoty kolor. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka wiatraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka wiatraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka wiatraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka wiatraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka wiatraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka wiatraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka wiatraczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Słodkie ciasteczka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej