Ciasteczka ze skwarków

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

0.75 szklanki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto.

Krok 2

Wstawić do lodówki.

Krok 3

Ciasteczka formować za pomocą maszynki do mięsa z foremką do wyciskania ciastek lub przez rozwałkowanie ciasta na grubość 3 mm, wykrawanie foremkami (czy szklanką ) różnego kształtu ciasteczek.

Krok 4

Uformowane ciasteczka układać na blasze, piec na jasnozłoty kolor. Ostudzone ciasteczka można posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka ze skwarków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka ze skwarków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka ze skwarków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka ze skwarków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka ze skwarków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka ze skwarków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka ze skwarków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasteczka z maszynki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej