Cukrowe Misie-Pysie

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

10 dekagramów

2 sztuki

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię schłodzić w lodówce, wyjąć, starannie posiekać z przesianą mąką.

Krok 2

Dodać cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto.

Krok 3

Uformować kulę, zawinąć w przezroczystą folię, włożyć na godzinę do lodówki.

Krok 4

Ciasto wyjąć, rozwałkować placek grubości mniej więcej 3 mm.

Krok 5

Foremką wykrawać ciastka różnego kształtu lub lepić płaskie formy jak z plasteliny.

Krok 6

Blachę wyłożyć pergaminem, ułożyć ciastka.

Krok 7

Piec około 10 minut w temperaturze 180ºC.

Krok 8

Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukrowe Misie-Pysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukrowe Misie-Pysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukrowe Misie-Pysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukrowe Misie-Pysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukrowe Misie-Pysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukrowe Misie-Pysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukrowe Misie-Pysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej