Cukrowe Misie-Pysie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

10 dekagramów

15 dekagramów

2 sztuki

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię schłodzić w lodówce, wyjąć, starannie posiekać z przesianą mąką.

Krok 2

Dodać cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto.

Krok 3

Uformować kulę, zawinąć w przezroczystą folię, włożyć na godzinę do lodówki.

Krok 4

Ciasto wyjąć, rozwałkować placek grubości mniej więcej 3 mm.

Krok 5

Foremką wykrawać ciastka różnego kształtu lub lepić płaskie formy jak z plasteliny.

Krok 6

Blachę wyłożyć pergaminem, ułożyć ciastka.

Krok 7

Piec około 10 minut w temperaturze 180ºC.

Krok 8

Po upieczeniu ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cukrowe Misie-Pysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cukrowe Misie-Pysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cukrowe Misie-Pysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cukrowe Misie-Pysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cukrowe Misie-Pysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cukrowe Misie-Pysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cukrowe Misie-Pysie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej