Grzybki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij
Grzybki

Składniki

ciasto:

0.5 kilograma

1 sztuka

1 szklanka

1 sztuka

1

krem:

250 gramów

0.5 litra

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

polewa:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Składniki ciasta posiekać, zagnieść i wstawić na godzinę do lodówki.

Krok 2

Po schłodzeniu ciasto rozwałkować i wycinać pary krążków-szklanką i foremką do babeczek.

Krok 3

Krążkami wyciętymi szklanką oblepić posmarowaną tłuszczem zewnętrzną stronę foremek od babeczek i upiec na złoty kolor.

Krok 4

Wyciąć małym kieliszkiem środki z krążków wykrojonych foremką i upiec je.

Krok 5

Uformować z rulonu ciasta korzonki grzybka, maczać je w białku, a koniuszki w maku, następnie upiec.

Krok 6

Krem: Z mleka, cukru i mąki ugotować budyń.

Krok 7

Ostudzony dodawać stopniowo do utartej Kasi.

Krok 8

Do upieczonych kapeluszy nakładać krem i przykryć je krążkiem z dziurką

Krok 9

Powkładać korzonki. Kapelusz grzybka polać polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzybki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzybki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzybki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzybki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzybki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzybki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzybki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej