Herbatniki

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

47 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

2 szklanki

1 szklanka

1.5 szklanki

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąki wymieszać z proszkiem, posiekać z margaryną Kasią.

Krok 2

W zimnym mleku rozpuścić cukier i dodać do ciasta.

Krok 3

Wygniatać długo do połączenia składników, ciasto musi być elastyczne.

Krok 4

Wałkować cienko jak na pierogi, radełkiem wykrawać herbatniki i ponakłuwać widelcem lub patyczkiem.

Krok 5

Piec w 190 stopniach około 17 minut, ostatnie 5 minut z górnym nawiewem, aby się zrumieniły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbatniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbatniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbatniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbatniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbatniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbatniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbatniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej