Ziemniaki po indyjsku - przepis: indyjskie, smażone | Przepisy.pl pixel

Menu dnia

Indyjskie ziemniaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
312 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

163 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

237 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżka

0.2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.2 łyżeczki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj, następnie ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie.

Indyjskie ziemniaki - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki gotuj, aż lekko zmiękną lecz pozostaną jeszcze jędrne. Następnie odcedź je i jeszcze ciepłe pokrój w kostkę o boku 3 centymetrów.

Indyjskie ziemniaki - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj kolendrę, kurkumę, kmin, garam masalę i chili.

Indyjskie ziemniaki - Krok 3

Krok 4

Smaż przez pół minuty, a potem dodaj ziemniaki, zamieszaj i duś przez kilka minut. Ziemniaki dopraw przyprawą Knorr.

Indyjskie ziemniaki - Krok 4

Krok 5

Na koniec dodaj imbir starty na tarce z małymi oczkami, wymieszaj i podawaj samodzielnie lub jako dodatek do potraw z grilla.

Indyjskie ziemniaki - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Indyjskie ziemniakiIndyjskie ziemniaki

Ziemniaki umyj, następnie ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie.