
Składniki
200 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak umyj i osusz.

Krok 2
Czosnek pokrój w plastry i smaż na rozgrzanej patelni z margaryną przez minutę.

Krok 3
Następnie dodaj szpinak, dopraw całość przyprawą Knorr, wymieszaj i odstaw na bok.

Krok 4
Zagotuj wodę w garnku, dodaj ocet, zamieszaj wodę tak, aby powstał „wir” i wbij jajko do środka. Gotuj jajko 2-3 minuty.

Krok 5
Na talerz wyłóż szpinak, a na wierzchu delikatnie połóż jajko. Podawaj z tostami. Dla wzbogacenia potrawy możesz dodać boczek, który najlepiej wcześniej podsmażyć tak, aby był chrupiący.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jajka w koszulce na szpinaku
Świeży szpinak, gorące tosty i idealnie przyrządzone jajko – to połączenie, które sprawdza się serwowane na wiele okazji. Jajka w koszulce na szpinaku to danie, które możesz podawać zarówno na śniadanie, przystawkę, jak i na kolację. Świeże liście szpinaku, podsmażone razem z czosnkiem, będą mieć lekko kremową konsystencję i wyczuwalny, ziołowy posmak. Dobrze przyrządzone jajko w koszulce powinno być wewnątrz płynne – wbijaj je delikatnie w wodny wir, aby uniknąć rozpadnięcia się. Gotowe jajka na szpinaku serwuj z opiekaną bagietką lub z pieczywem ziołowym. Smaki te doskonale łączą się, tworząc pyszne danie. Jeśli lubisz bardziej wyraziste potrawy, posyp całość grubo zmielonym pieprzem. Dodatkowo możesz zaserwować danie z sałatką z pomidorków koktajlowych z rukolą i octem balsamicznym. Jajka w koszulce na szpinaku z pewnością zasmakują wszystkim miłośnikom aromatycznych śniadań. Pobierz listę składników i zaserwuj je na najbliższą okazję. Koniecznie podziel się z nami swoją opinią. Smacznego!