Carbonara z angielskim twistem z Marmite przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Carbonara z angielskim twistem z Marmite

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Carbonara z angielskim twistem z MarmiteCarbonara z angielskim twistem z Marmite

Carbonara jest jednym z najpopularniejszym sposobów przygotwyania makaronu, jedna z teorii mówi, że danie zostało wymyślone podczas II wojny światowej przez włoskich żołnierzy, którzy skomponowali carbonarę używając dostępnych im produktów. W Polsce przeważnie błędnie przyrządza się ją z dodatkiem śmietany. Mamy dla Was propozycję opartą na sprawdzonych włoskich składnikach… jednak postanowiliśmy dodać trochę ciekawe twistu. Tym twistem jest dodatek Marmite, czyli uwielbianej w Wielkiej Brytanii pasty z drożdzy, powstałej jako produkt uboczny ważenia piwa. Marmite zawiera witaminy z grupy B (B1, B2, B12, kwas foliowy i niacynę) i ma bardzo charakterystyczny smak, który często określa się „albo się je kocha, albo nienawidzi”. My pokochaliśmy, mamy nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu.