
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Najnowsze artykuły
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Carbonara z angielskim twistem z Marmite
Carbonara jest jednym z najpopularniejszym sposobów przygotwyania makaronu, jedna z teorii mówi, że danie zostało wymyślone podczas II wojny światowej przez włoskich żołnierzy, którzy skomponowali carbonarę używając dostępnych im produktów. W Polsce przeważnie błędnie przyrządza się ją z dodatkiem śmietany. Mamy dla Was propozycję opartą na sprawdzonych włoskich składnikach… jednak postanowiliśmy dodać trochę ciekawe twistu. Tym twistem jest dodatek Marmite, czyli uwielbianej w Wielkiej Brytanii pasty z drożdzy, powstałej jako produkt uboczny ważenia piwa. Marmite zawiera witaminy z grupy B (B1, B2, B12, kwas foliowy i niacynę) i ma bardzo charakterystyczny smak, który często określa się „albo się je kocha, albo nienawidzi”. My pokochaliśmy, mamy nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu.