Carbonara z angielskim twistem z Marmite przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Carbonara z angielskim twistem z Marmite

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Carbonara z angielskim twistem z MarmiteCarbonara z angielskim twistem z Marmite

Carbonara jest jednym z najpopularniejszym sposobów przygotwyania makaronu, jedna z teorii mówi, że danie zostało wymyślone podczas II wojny światowej przez włoskich żołnierzy, którzy skomponowali carbonarę używając dostępnych im produktów. W Polsce przeważnie błędnie przyrządza się ją z dodatkiem śmietany. Mamy dla Was propozycję opartą na sprawdzonych włoskich składnikach… jednak postanowiliśmy dodać trochę ciekawe twistu. Tym twistem jest dodatek Marmite, czyli uwielbianej w Wielkiej Brytanii pasty z drożdzy, powstałej jako produkt uboczny ważenia piwa. Marmite zawiera witaminy z grupy B (B1, B2, B12, kwas foliowy i niacynę) i ma bardzo charakterystyczny smak, który często określa się „albo się je kocha, albo nienawidzi”. My pokochaliśmy, mamy nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu.