Carbonara z angielskim twistem z Marmite przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Carbonara z angielskim twistem z Marmite

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Carbonara z angielskim twistem z Marmite - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Carbonara z angielskim twistem z MarmiteCarbonara z angielskim twistem z Marmite

Carbonara jest jednym z najpopularniejszym sposobów przygotwyania makaronu, jedna z teorii mówi, że danie zostało wymyślone podczas II wojny światowej przez włoskich żołnierzy, którzy skomponowali carbonarę używając dostępnych im produktów. W Polsce przeważnie błędnie przyrządza się ją z dodatkiem śmietany. Mamy dla Was propozycję opartą na sprawdzonych włoskich składnikach… jednak postanowiliśmy dodać trochę ciekawe twistu. Tym twistem jest dodatek Marmite, czyli uwielbianej w Wielkiej Brytanii pasty z drożdzy, powstałej jako produkt uboczny ważenia piwa. Marmite zawiera witaminy z grupy B (B1, B2, B12, kwas foliowy i niacynę) i ma bardzo charakterystyczny smak, który często określa się „albo się je kocha, albo nienawidzi”. My pokochaliśmy, mamy nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu.