
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Najnowsze artykuły
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Carbonara z angielskim twistem z Marmite
Carbonara jest jednym z najpopularniejszym sposobów przygotwyania makaronu, jedna z teorii mówi, że danie zostało wymyślone podczas II wojny światowej przez włoskich żołnierzy, którzy skomponowali carbonarę używając dostępnych im produktów. W Polsce przeważnie błędnie przyrządza się ją z dodatkiem śmietany. Mamy dla Was propozycję opartą na sprawdzonych włoskich składnikach… jednak postanowiliśmy dodać trochę ciekawe twistu. Tym twistem jest dodatek Marmite, czyli uwielbianej w Wielkiej Brytanii pasty z drożdzy, powstałej jako produkt uboczny ważenia piwa. Marmite zawiera witaminy z grupy B (B1, B2, B12, kwas foliowy i niacynę) i ma bardzo charakterystyczny smak, który często określa się „albo się je kocha, albo nienawidzi”. My pokochaliśmy, mamy nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu.