Kurczak po włosku z szynką dojrzewającą, fasolką cannellini i pomidorkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po włosku z szynką dojrzewającą, fasolką cannellini i pomidorkami

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po włosku z szynką dojrzewającą, fasolką cannellini i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po włosku z szynką dojrzewającą, fasolką cannellini i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po włosku z szynką dojrzewającą, fasolką cannellini i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po włosku z szynką dojrzewającą, fasolką cannellini i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po włosku z szynką dojrzewającą, fasolką cannellini i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po włosku z szynką dojrzewającą, fasolką cannellini i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po włosku z szynką dojrzewającą, fasolką cannellini i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po włosku z szynką dojrzewającą, fasolką cannellini i pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak po włosku z szynką dojrzewającą, fasolką cannellini i pomidorkamiKurczak po włosku z szynką dojrzewającą, fasolką cannellini i pomidorkami

Szybki obiad przygotowany na jednej patelni. Smakuje doskonale i nie trzeba po nim długo zmywać :) Soczyste udka z kurczaka z suszonymi pomidorami i świeżymi liśćmi bazylii zawinięte w szynkę dojrzewającą lekko rumienimy i następnie dusimy z włoską fasolą cannellini, pomidorkami koktajlowymi hojnie podlanymi białym winem. Dodatkowego aromatu dodaje zrumieniona na maśle i również duszona główka czosnku. Proste, smaczne i szybkie danie