Kurczak po włosku z szynką dojrzewającą, fasolką cannellini i pomidorkami
0 os.
łatwe
35 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij0 osób zapisało

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Najnowsze artykuły
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak po włosku z szynką dojrzewającą, fasolką cannellini i pomidorkami
Szybki obiad przygotowany na jednej patelni. Smakuje doskonale i nie trzeba po nim długo zmywać :) Soczyste udka z kurczaka z suszonymi pomidorami i świeżymi liśćmi bazylii zawinięte w szynkę dojrzewającą lekko rumienimy i następnie dusimy z włoską fasolą cannellini, pomidorkami koktajlowymi hojnie podlanymi białym winem. Dodatkowego aromatu dodaje zrumieniona na maśle i również duszona główka czosnku. Proste, smaczne i szybkie danie