Grillowany łosoś z sałatką Waldorf, orzechami i lekkim dressingiem aioli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany łosoś z sałatką Waldorf, orzechami i lekkim dressingiem aioli

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany łosoś z sałatką Waldorf, orzechami i lekkim dressingiem aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany łosoś z sałatką Waldorf, orzechami i lekkim dressingiem aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany łosoś z sałatką Waldorf, orzechami i lekkim dressingiem aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany łosoś z sałatką Waldorf, orzechami i lekkim dressingiem aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany łosoś z sałatką Waldorf, orzechami i lekkim dressingiem aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany łosoś z sałatką Waldorf, orzechami i lekkim dressingiem aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany łosoś z sałatką Waldorf, orzechami i lekkim dressingiem aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany łosoś z sałatką Waldorf, orzechami i lekkim dressingiem aioli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowany łosoś z sałatką Waldorf, orzechami i lekkim dressingiem aioliGrillowany łosoś z sałatką Waldorf, orzechami i lekkim dressingiem aioli

Sałatka Waldorf to niezaprzeczalny klasyk. Powstała w Nowym Yorku, między 1893 a 1896 rokiem w słynnym Hotelu Waldorf (później przemianowanym na Waldorf-Astoria). Recepturę opracował Oscar Tschirky i składała się jabłek, selera naciowego i winogron na postumencie z sałaty i udekorowanych majonezem. W naszej wersji zamiast winogron dodaliśmy suszoną żurawinę oraz użyliśmy orzechów włoskich, które trafiły do receptury sałatki w 1929 roku. Całość dekorujemy obficie lekkim jogurtowym dressingiem aioli. Nie zapominajmy o najważniejszym czyli grillowanych kawałkach szetlandzkiego organicznego łososia w specjalnej mieszance przypraw JustChopped. Idealna propozycja na szybki i zdrowy obiad.