Grillowany łosoś z sałatką Waldorf, orzechami i lekkim dressingiem aioli
0 os.
łatwe
35 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij0 osób zapisało

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 

Wołowina z fasolą w stylu tex - mex
50 min.
łatwe
Najnowsze artykuły
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowany łosoś z sałatką Waldorf, orzechami i lekkim dressingiem aioli
Sałatka Waldorf to niezaprzeczalny klasyk. Powstała w Nowym Yorku, między 1893 a 1896 rokiem w słynnym Hotelu Waldorf (później przemianowanym na Waldorf-Astoria). Recepturę opracował Oscar Tschirky i składała się jabłek, selera naciowego i winogron na postumencie z sałaty i udekorowanych majonezem. W naszej wersji zamiast winogron dodaliśmy suszoną żurawinę oraz użyliśmy orzechów włoskich, które trafiły do receptury sałatki w 1929 roku. Całość dekorujemy obficie lekkim jogurtowym dressingiem aioli. Nie zapominajmy o najważniejszym czyli grillowanych kawałkach szetlandzkiego organicznego łososia w specjalnej mieszance przypraw JustChopped. Idealna propozycja na szybki i zdrowy obiad.