Kurczak casserole przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak casserole

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak casseroleKurczak casserole

Casserole to słowo pochodzące z francuskiego dialektu z Prowansji i oznacza zarówno naczynie będące głęboką patelnią używaną do pieczenia i duszenia jak i samo danie w nim przygotowywane. Proponujemy Wam wersję pełną śródziemnomorskich składników, której zdecydowanie bliżej do kuchni włoskiej niż francuskiej. Soczyste mięso kurczaka, papryka, kapary, czarne i zielone oliwki, pomidory pelati. Wszystko duszone na wolnym ogniu. Pycha.