Kurczak casserole przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak casserole

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak casserole - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak casseroleKurczak casserole

Casserole to słowo pochodzące z francuskiego dialektu z Prowansji i oznacza zarówno naczynie będące głęboką patelnią używaną do pieczenia i duszenia jak i samo danie w nim przygotowywane. Proponujemy Wam wersję pełną śródziemnomorskich składników, której zdecydowanie bliżej do kuchni włoskiej niż francuskiej. Soczyste mięso kurczaka, papryka, kapary, czarne i zielone oliwki, pomidory pelati. Wszystko duszone na wolnym ogniu. Pycha.