Sałatka z zielonych szparagów z szynką parmeńską i botwinką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z zielonych szparagów z szynką parmeńską i botwinką

Autor: justchopped.pl justchopped.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z zielonych szparagów z szynką parmeńską i botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z zielonych szparagów z szynką parmeńską i botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z zielonych szparagów z szynką parmeńską i botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z zielonych szparagów z szynką parmeńską i botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z zielonych szparagów z szynką parmeńską i botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z zielonych szparagów z szynką parmeńską i botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z zielonych szparagów z szynką parmeńską i botwinką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z zielonych szparagów z szynką parmeńską i botwinką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z zielonych szparagów z szynką parmeńską i botwinkąSałatka z zielonych szparagów z szynką parmeńską i botwinką

Szybko, prosto i pysznie. W tych trzech słowach można opisać ten przepis. idealnie sprawdzi się jako lekki lunch lub kolacja, dodatek do obiadu czy grilla.