Kiszona kapusta przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kiszona kapusta

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

120 gramów

600 gramów

2 kilogramy

2 kilogramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Główki kapusty oczyść z wierzchnich liści. Zdejmij także kilka dobrych, aby wyłożyć nimi dno beczki.

Krok 2

Każdą główkę przekrój na pół, po czym usuń głąb i poszatkuj. Posól.

Krok 3

Na dnie beczki wyłóż liście kapusty, a na nie poszatkowaną kapustę. Posyp kminkiem i liśćmi laurowymi.

Krok 4

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do kapusty. Wszystko zasyp solą.

Krok 5

Ubijaj kapustę, aż na wierzchu pojawi się woda. Zbierz ją i wylej, a następnie kapustę przykryj talerzem. Odstaw na dwa dni.

Krok 6

Następnie włóż w kapustę kij, żeby tworzące się gazy miały lepsze ujście z beczki i przenieś ją w chłodne miejsce. Spożywaj po dwóch tygodniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiszona kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiszona kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiszona kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiszona kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiszona kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiszona kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiszona kapusta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej