Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

heart
123 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

125 mililitrów

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

W pojemniku blendera umieszczamy kostki lodu i je rozdrabniamy.

Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - Krok 1

Krok 2

Dodajemy sok z pomarańczy, sok marchwiowy, jogurt, wiórki kokosowe i siemię lniane. Całość miksujemy do uzyskania musującej konsystencji.

Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - Krok 2

Krok 3

Koktajl przelewamy do wysokiej szklanki i od razu podajemy.

Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy C, witaminy A.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej