Koktajl pomarańczowo-marchewkowy z nutą kokosową
łatwe
66 osób zapisało

Składniki
125 mililitrów
125 mililitrów
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
W pojemniku blendera umieszczamy kostki lodu i je rozdrabniamy.

Krok 2
Dodajemy sok z pomarańczy, sok marchwiowy, jogurt, wiórki kokosowe i siemię lniane. Całość miksujemy do uzyskania musującej konsystencji.

Krok 3
Koktajl przelewamy do wysokiej szklanki i od razu podajemy.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy C, witaminy A.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej