kolorowe zawijaski

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

3 szklanki

0.5 szklanki

5 sztuk

2 łyżeczki

1 opakowanie

2 łyżki

5 łyżek

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść ciasto z podanych składników oprócz kisielu, kakao i śmietany.

Krok 2

Podzielić ciasto na 3 części.

Krok 3

Do jednej części dodać kakao i 1 łyżkę śmietany, do drugiej części dodać kisiel i 3 łyżki śmietany, a do trzeciej części kilka kropel migdałowego aromatu, migdały i 1 łyżkę śmietany.

Krok 4

Każdą z części ponownie zarobić, zawinąć w folię i włożyć na co najmniej pół godziny do zamrażarki.

Krok 5

Po tym czasie każdą z części rozwałkować na cienki prostokąt, następnie położyć placki na siebie w dowolnej kolejności i ciasno zrolować.

Krok 6

Wałeczek ciasta wstawić na 30 min. do zamrażarki.

Krok 7

Następnie wyjąć i pokroić w 0,5 cm plastry.

Krok 8

Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec 20 min. w 200 st. C.

Krok 9

Po upieczeniu lekko ostudzić i posypać cukrem-pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • kolorowe zawijaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • kolorowe zawijaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • kolorowe zawijaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • kolorowe zawijaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • kolorowe zawijaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • kolorowe zawijaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • kolorowe zawijaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej