Kruche całuski

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

277

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1.5 szklanki

3 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

wierzch:

1 opakowanie

1

krem:

0.5 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, wsypać cukier.

Krok 2

Kasię posiekać, żółtka oddzielić od białek.

Krok 3

Ze wszystkich składników dokładnie wyrabiamy gładkie ciasto.

Krok 4

Formę smarujemy oliwą i za pomocą specjalnej nakładki do robienia ciasteczek formujemy małe kleksiki.

Krok 5

Po upieczeniu i ostudzeniu przekładamy masą budyniową i posypujemy pudrem i wiórkami kokosowymi.

Krok 6

Budyń przygotowujemy wg przepisu.

Krok 7

Kasię ucieramy na puszysta masę i dodajemy ostudzony budyń.

Krok 8

Wszystko razem miksujemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche całuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche całuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche całuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche całuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche całuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche całuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche całuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grzybki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej