Kruche ciasteczka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

120

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij
Kruche ciasteczka

Składniki

20 dekagramów

20 dekagramów

15 dekagramów

10 dekagramów

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiać, posiekać z Kasią i wymieszać z cukrem.

Krok 2

Dodać żółtka i olejek.

Krok 3

Wszystkie składniki bardzo szybko zagnieść.

Krok 4

Podzielić na pół.

Krok 5

Do jednej połowy dodać mak a drugą pozostawić białą.

Krok 6

Ciasto schłodzić w lodówce przez około 20 minut.

Krok 7

Ciasto można przepuścić przez maszynkę do mięsa ze specjalną wkładką albo rozwałkować i wykrawać ciasteczka foremkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche ciasteczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej