Kruche ciastka z marmoladą

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

4

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

1 łyżeczka

20 dekagramów

0.5 kilograma

1 opakowanie

dekoracja:

1

nadzienie:

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy oraz jajka dokładnie wymieszać i dodać rozpuszczoną Kasię.

Krok 2

Dobrze wyrobić ciasto, następnie za pomocą szklanki wyciąć kółka.

Krok 3

Piec na złoty kolor.

Krok 4

Gdy ciasteczka ostygną, ozdobić marmoladą i cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej