Kruche gwiazdki

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

37

311 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

409 osób wydrukowało

Pobierz pdf

579 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

200 gramów

10 dekagramów

1 opakowanie

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię wyjąć z lodówki, ogrzać w temperaturze pokojowej.

Krok 2

Mąkę przesiać na stolnicę dodać posiekaną Kasię, cukier, cukier waniliowy. (Ewentualnie gdyby ciasto było zbyt suche, dodać 1 jajko). Wyrobić ciasto.

Krok 3

Zawinąć w folię, wstawić do lodówki na godzinę. Po godzinie wyjąc odcinać po kawałku ciasta, rozwałkować, wycinać foremką gwiazdki.

Krok 4

Ciasteczka ułożyć na papierze do pieczenia.

Krok 5

Piec w temperaturze 180 stopni około 20 minut. Po upieczeniu na środku każdej gwiazdki nałożyć łyżeczką masę kajmakową i ułożyć połówkę orzecha.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche gwiazdki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche gwiazdki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche gwiazdki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche gwiazdki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche gwiazdki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche gwiazdki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche gwiazdki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej