Kruche margaretki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

13 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

1 słoik

lukier:

10 dekagramów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki dodać do mąki, posiekać i zagnieść ciasto.

Krok 2

Następnie rozwałkować i wykrawać ciastka foremką w kształcie kwiatka (można użyć innych foremek).

Krok 3

W połowie ciastek wykroić na środku dziurkę.

Krok 4

Ciastka układać na posmarowanej tłuszczem blaszce.

Krok 5

Upiec na złoty kolor.

Krok 6

Po upieczeniu całe ciastko smarować dżemem i przyłożyć ciastkiem z dziurką.

Krok 7

Wierzch ciastka polukrować.

Krok 8

Wszystko utrzeć do białości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche margaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche margaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche margaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche margaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche margaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche margaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche margaretki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
25 osób ogląda przepis:
Zebra
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej