Kruche paluszki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

445

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

1 łyżeczka

25 dekagramów

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść ciasto.

Krok 2

Włożyć je na chwilę do lodówki do wychłodzenia.

Krok 3

Następnie kręcić ciastka przez maszynkę do mięsa ze specjalną przystawką widoczną na zdjęciu.

Krok 4

Dzielić na dowolne długości i układać na blachę.

Krok 5

Po upieczeniu i wystudzeniu maczać w polewie i dowolnie dekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche paluszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciastka z rabarbarem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej