Kruche w czekoladzie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

251

84 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżki

1 opakowanie

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki dajemy na stolnicę i wyrabiamy ciasto.

Krok 2

Wałkujemy i wyciskamy foremką ciasteczka, wykładamy na posmarowaną tłuszczem blaszkę.

Krok 3

Piec w temperaturze około 170 stopni przez około 15 minut.

Krok 4

Dekorujemy polewą czekoladową, można tez posypać orzechami lub wiórkami kokosowymi, jak kto woli. Ja dodałam do połowy ciasta kakao i wyszły takie ciemniejsze ciasteczka-kakaowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche w czekoladzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej