Kwiatuszki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

5 sztuk

20 dekagramów

5 łyżek

1 łyżeczka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski włożyć Kasię. Zmiksować ją, a następnie dodać oba cukry. Wymieszać bardzo dokładnie.

Krok 2

Oddzielić białka od żółtek. Żółtka dodać do zmiksowanej margaryny z cukrami i wymieszać wszystko dokładnie.

Krok 3

Do białek dodać szczyptę soli. Ubić z nich gładką pianę. Dodać do miski ze zmiksowaną margaryną i pozostałymi składnikami.

Krok 4

Orzechy posiekać drobno. Wymieszać z bułka tartą i proszkiem do pieczenia. Wmieszać do ciasta.

Krok 5

Ciasto wyłożyć na brytfannę wcześniej przełożoną margaryną. Piec w 180 st. Przez ok. 20 minut.

Krok 6

Wyjąć z piekarnika, ostudzić. Wykrawać ciasteczka (kwiatuszki lub inne) foremkami.

Krok 7

Na koniec posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwiatuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwiatuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwiatuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwiatuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwiatuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwiatuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwiatuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kruche z serem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej