Maślanka z miodem i cynamonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Maślanka z miodem i cynamonem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

heart
130 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Schłodzoną maślankę wymieszaj z miodem i cynamonem. Możesz skorzystać z blendera.

Maślanka z miodem i cynamonem - Krok 1
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maślanka z miodem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maślanka z miodem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maślanka z miodem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maślanka z miodem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maślanka z miodem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maślanka z miodem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maślanka z miodem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Maślanka z miodem i cynamonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej