Miodowe ze słonecznikiem

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

28

146 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

363 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

539 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 gramów

wierzch:

150 gramów

2 łyżki

100 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsyp mąkę, dodaj miękką Kasię, jajko i miód.

Krok 2

Wszystko wymieszaj mikserem, a następnie szybko zagnieć i odstaw na chwilę do lodówki.

Krok 3

Ziarna słonecznika przesmaż w rondelku z miodem, śmietaną i Kasią, aż masa zgęstnieje.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm i wykrawaj foremkami ciasteczka.

Krok 5

Ciasteczka układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.

Krok 6

Na każde kółeczko nakładaj po łyżeczce masy słonecznikowej.

Krok 7

Ciasteczka piecz w 180 st. C około 10-15 minut.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej