Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni
Płatki owsiane z orzechami włoskimi i bananem polane jogurtem naturalnym
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
140 gramów
60 gramów
4 sztuki
800 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Orzechy połam na mniejsze kawałki, przepłucz wrzącą wodą, osusz i wsyp do salaterki. Dodaj płatki owsiane błyskawiczne.

Krok 2
Banany obierz ze skórki i pokrój w plasterki do salaterki z orzechami i płatkami. Całość polej gęstym jogurtem naturalnym.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, miedzi, Witaminy B1, witmainy B2, witamin B6 i B12.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej