Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni

Składniki
800 gramów
80 gramów
4 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
8 sztuk
sos:
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 2
Cebulę obierz z łuski i pokrój w plasterki.

Krok 3
Arbuza obierz, usuń pestki i pokrój w kostkę. Ser także pokrój w kostkę.

Krok 4
W miseczce wymieszaj olej z sokiem z cytryny i posiekaną miętą. Arbuz, pomidory i cebulę polej sosem i delikatnie wymieszaj.

Krok 5
Tak przygotowaną sałatkę posyp serem owczym i prażonymi pestkami dyni.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelazo, miedzi, witamin A, E, B6, C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej