Koreczki z halloumi - przekąski z chorizo i serem | Przepisy.pl pixel

Przekąska z sera halloumi i chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
240 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

119 osób wydrukowało

Pobierz pdf

269 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

160 gramów

90 gramów

250 mililitrów

125 gramów

1 szczypta

2 sztuki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr wymieszaj z wodą i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 2

Do wystudzonego sosu dodaj roztrzepane jajka, miękkie masło, pokrojoną kiełbasę i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Następnie dodaj do ciasta mąkę, starty ser oraz gałkę muszkatołową. Ponownie wymieszaj ciasto.

Krok 4

Formuj małe kulki i wstaw je do zamrażalki na 30 minut.

Krok 5

Rozgrzej olej w garnku i smaż w głębokim tłuszczu kulki serowe. Po usmażeniu przełóż kulki na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj na wykałaczkach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska z sera halloumi i chorizo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Deska serów
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej