
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
160 gramów
90 gramów
250 mililitrów
125 gramów
1 szczypta
2 sztuki
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr wymieszaj z wodą i zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Do wystudzonego sosu dodaj roztrzepane jajka, miękkie masło, pokrojoną kiełbasę i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Następnie dodaj do ciasta mąkę, starty ser oraz gałkę muszkatołową. Ponownie wymieszaj ciasto.
Krok 4
Formuj małe kulki i wstaw je do zamrażalki na 30 minut.
Krok 5
Rozgrzej olej w garnku i smaż w głębokim tłuszczu kulki serowe. Po usmażeniu przełóż kulki na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj na wykałaczkach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej