Bułeczki Man Tou przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułeczki Man Tou

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

3.5 szklanki

1.5 łyżeczki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozetrzyj z cukrem, dodaj 3 łyżki wody i wymieszaj. Odstaw na 10 minut.

Krok 2

Resztę wody wlej do garnka i zagotuj.

Krok 3

Zaczyn drożdżowy dodaj do 3 szklanek mąki z solą. Powoli mieszaj i dodawaj wodę, aż ciasto będzie miało konsystencję taką, jak na pierogi.

Krok 4

Chwilę wyrabiaj ciasto i dodawaj pozostałą mąkę, po czym odstaw, aby urosło.

Krok 5

Cisto rozwałkuj na grubość 2 cm i wycinaj z niego krążki, np. szklanką.

Krok 6

Bułeczki układaj w koszyczku, który następnie umieść na parze. Gotuj pod przykryciem przez ok. 25 minut.

Krok 7

Po wyłączeniu gazu, bułeczki zostaw jeszcze chwilę pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki Man Tou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki Man Tou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki Man Tou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki Man Tou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki Man Tou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki Man Tou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki Man Tou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułeczki Man Tou - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ciasto Kubuś
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej