Bułeczki Man Tou

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3.5 szklanki

1.5 łyżeczki

1.5 szklanki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozetrzyj z cukrem, dodaj 3 łyżki wody i wymieszaj. Odstaw na 10 minut.

Krok 2

Resztę wody wlej do garnka i zagotuj.

Krok 3

Zaczyn drożdżowy dodaj do 3 szklanek mąki z solą. Powoli mieszaj i dodawaj wodę, aż ciasto będzie miało konsystencję taką, jak na pierogi.

Krok 4

Chwilę wyrabiaj ciasto i dodawaj pozostałą mąkę, po czym odstaw, aby urosło.

Krok 5

Cisto rozwałkuj na grubość 2 cm i wycinaj z niego krążki, np. szklanką.

Krok 6

Bułeczki układaj w koszyczku, który następnie umieść na parze. Gotuj pod przykryciem przez ok. 25 minut.

Krok 7

Po wyłączeniu gazu, bułeczki zostaw jeszcze chwilę pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułeczki Man Tou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułeczki Man Tou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułeczki Man Tou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułeczki Man Tou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułeczki Man Tou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułeczki Man Tou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułeczki Man Tou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kebab tradycyjny
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej