Pudding chia z kiwi

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

43 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
130 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżeczki

2 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

1 łyżeczka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jogurt wymieszaj z nasionami chia i cukrem brązowym, wstaw do lodówki na ok 2h, aby nasionka napęczniały.

Pudding chia z kiwi - Krok 1

Krok 2

Kiwi obierz i pokrój w cienkie półplastry, a następnie poprzytykaj do boków szklanki, a drugą połówkę pokrój w kostkę. Do przezroczystej szklanki naprzemiennie nakładaj jogurt z chia. Udekoruj listkami melisy lub mięty. Podawaj z podpłomykami.

Pudding chia z kiwi - Krok 2
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, miedzi, manganu, witaminy B2, witaminy C, witaminy B12, folianów.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej