Rurki z kremem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij
Rurki z kremem

Składniki

ciasto:

0.5 kilograma

1 sztuka

200 mililitrów

null gramów

krem:

1 sztuka

1 sztuka

2 opakowania

0.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

0.75 litra

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto zagnieść i jak najcieniej rozwałkować.

Krok 2

Pokroić na cienkie paseczki i owijać nimi foremki do rurek.

Krok 3

Piec na złoty kolor.

Krok 4

Krem: Zmiksować jajko z żółtkiem, cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 5

Dodać obie mąki i 0,5 szklanki mleka.

Krok 6

Wlać do gotującej się reszty mleka i postępować jak przy gotowaniu budyniu.

Krok 7

Wystudzić.

Krok 8

Utrzeć Kasię i dodawać po łyżeczce budyniu.

Krok 9

Powstałym kremem nadziewać rurki. Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej