Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

50 przepisów - 10 dni

Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

5

heart
384 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

208 osób wydrukowało

Pobierz pdf

276 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

300 gramów

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

5 listki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ćwiartki pomidorów połącz z pokrojoną w kostkę papryką, drobno posiekaną cebulką, podprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika, listkami bazylii.

Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - Krok 1

Krok 2

Sałatkę wymieszaj z ugotowaną na sypko kaszą.

Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: witaminy B1, miedzi, witaminy C, witaminy A, witaminy E, witaminy B6, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaszy jaglanej z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej