50 przepisów - 10 dni

Awokado zapiekane z jajkiem

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

2

49 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 łyżeczek

2 sztuki

4 sztuki

600 gramów

4 sztuki

4 sztuki

8 łyżeczek

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Awokado przekrój na pół i wyjmij pestkę. W jej miejsce wbij jajko, posyp drobno pokrojonym suszonym pomidorem i zapiecz w piekarniku. Posyp szczypiorkiem.

Awokado zapiekane z jajkiem - Krok 1

Krok 2

Podawaj z pomidorkami koktajlowymi i pieczywem posmarowanym margaryną Flora Light.

Awokado zapiekane z jajkiem - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest bogatym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, witaminy B2, witaminy C, witaminy A, witaminy E, witaminy B6, folianów.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej