50 przepisów - 10 dni

Kanapki z czerwoną pastą z makreli

Autor: mgr inż. Paulina Gąsiewska

ratingratingratingratingrating

5

50 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

4 łyżeczki

8 łyżeczek

12 sztuk

200 gramów

8 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Makrelę rozgnieć widelcem, dodaj koncentrat pomidorowy, drobno posiekaną cebulę, jednego drobno pokrojonego ogórka kiszonego i wymieszaj

Kanapki z czerwoną pastą z makreli - Krok 1

Krok 2

Pastę z makreli podawaj z pieczywem posmarowanym Flora Light i pozostałą częścią ogórków kiszonych

Kanapki z czerwoną pastą z makreli - Krok 2
mgr inż. Paulina  Gąsiewska

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: fosforu, magnezu, cynku, miedzi, witaminy B12, witaminy D.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej