Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

6

105 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

262 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

214 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

32 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

12 sztuk

20 sztuk

2 łyżeczki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umyj warzywa. Sałatę osusz, porwij na mniejsze kawałki i włóż do miski.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 1

Krok 2

Pomidora oraz ser mozzarella pokrój w drobna kostkę. Oliwki przekrój na pół.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 2

Krok 3

Pestki słonecznika upraż na rozgrzanej, suchej patelni.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy Knorr Naturalnie Smaczne paprykowo-ziołowy według instrukcji na opakowaniu z dodatkiem oliwy z oliwek, soku z cytryny i wody.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 4

Krok 5

Wszystkie składniki dodaj do miski z sałatą, polej zawartość sosem i dokładnie wymieszaj. Na wierzch posyp nasiona słonecznika.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 5
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: wapnia, witaminy A, potasu.

0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Paprykowo-ziołowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Paprykowo-ziołowy Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z sosem paprykowo-ziołowymSałatka z sosem paprykowo-ziołowym

Fit sałatka z sosem paprykowo-ziołowym to zdrowy sposób na przekąskę między śniadaniem a obiadem. Kolorowa, chrupiąca i pełna świeżych warzyw, z pewnością zadowoli swoim smakiem nawet te osoby, które na co dzień rzadko sięgają po tego typu dania. Jest szybka w przyrządzeniu, nie musisz obierać ani gotować poszczególnych składników. Zacznij od umycia i porwania sałaty na mniejsze kawałki, a następnie pokrój w drobną kostkę pomidor i kulki mozzarelli – możesz także użyć wersji w dużym kawałku, zachowując odpowiednie proporcje. Dodaj oliwki, najlepiej zielone, ale jeśli wolisz czarne, możesz dokonać zamiany – obydwie wersje mają taką samą kaloryczność. Pestki słonecznika upraż, aby stały się złociste, bardziej chrupiące i uzyskały lepszy smak. Uważaj jedynie, by ich nie przypalić – wystarczy podgrzewać je krótko. Na koniec przyrządź pyszny sos paprykowo-ziołowy według instrukcji na opakowaniu. Gotowa fit sałatka będzie dobrze smakować jako przystawka lub dodatek do obiadu. Spróbuj koniecznie tej zdrowej przekąski!