Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

6

150 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

268 osób wydrukowało

Pobierz pdf

229 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

2 sztuki

12 sztuk

4 łyżki

32 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 opakowanie

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Umyj warzywa. Sałatę osusz, porwij na mniejsze kawałki i włóż do miski.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 1

Krok 2

Pomidora oraz ser mozzarella pokrój w drobna kostkę. Oliwki przekrój na pół.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 2

Krok 3

Pestki słonecznika upraż na rozgrzanej, suchej patelni.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos sałatkowy Knorr Naturalnie Smaczne paprykowo-ziołowy według instrukcji na opakowaniu z dodatkiem oliwy z oliwek, soku z cytryny i wody.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 4

Krok 5

Wszystkie składniki dodaj do miski z sałatą, polej zawartość sosem i dokładnie wymieszaj. Na wierzch posyp nasiona słonecznika.

Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - Krok 5
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: wapnia, witaminy A, potasu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z sosem paprykowo-ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z sosem paprykowo-ziołowymSałatka z sosem paprykowo-ziołowym

Fit sałatka z sosem paprykowo-ziołowym to zdrowy sposób na przekąskę między śniadaniem a obiadem. Kolorowa, chrupiąca i pełna świeżych warzyw, z pewnością zadowoli swoim smakiem nawet te osoby, które na co dzień rzadko sięgają po tego typu dania. Jest szybka w przyrządzeniu, nie musisz obierać ani gotować poszczególnych składników. Zacznij od umycia i porwania sałaty na mniejsze kawałki, a następnie pokrój w drobną kostkę pomidor i kulki mozzarelli – możesz także użyć wersji w dużym kawałku, zachowując odpowiednie proporcje. Dodaj oliwki, najlepiej zielone, ale jeśli wolisz czarne, możesz dokonać zamiany – obydwie wersje mają taką samą kaloryczność. Pestki słonecznika upraż, aby stały się złociste, bardziej chrupiące i uzyskały lepszy smak. Uważaj jedynie, by ich nie przypalić – wystarczy podgrzewać je krótko. Na koniec przyrządź pyszny sos paprykowo-ziołowy według instrukcji na opakowaniu. Gotowa fit sałatka będzie dobrze smakować jako przystawka lub dodatek do obiadu. Spróbuj koniecznie tej zdrowej przekąski!