Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

8

53 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

182 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

163 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 plaster

1 sztuka

0.17 grama

2 łyżeczki

2 sztuki

2 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Kromki chleba posmaruj Florą Original.

Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe - Krok 1

Krok 2

Sałatę umyj i połóż na kanapce.

Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe - Krok 2

Krok 3

Połóż na pieczywie plasterki polędwicy.

Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe - Krok 3

Krok 4

Umyj pomidora i pokrój na drobne kawałki. Włóż do miseczki.

Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe - Krok 4

Krok 5

Posiekaj drobno cebulę i dodaj do pomidora. Całość dokładnie wymieszaj. Zjedz surówkę z kanapką.

Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe - Krok 5
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: witaminy C, potasu, magnezu, żelaza, cynku, witaminy A, witaminy D, witaminy B6.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z polędwicą z indyka, warzywa suroweKanapki z polędwicą z indyka, warzywa surowe

Pyszne kanapki z polędwicą z indyka i surowymi warzywami są apetycznym i godnym polecenia daniem podczas zdrowej diety. Do przygotowania tych śniadaniowych kanapek wybierz żytni chleb razowy, który na długo zapewnia uczucie sytości, a dodatkowo zawiera więcej składników odżywczych niż jego odpowiednik z białej mąki pszennej. Z dodatkiem wysokiej jakości tłuszczu do smarowania pieczywa, chudej wędliny z indyka oraz warzyw: chrupiącej sałaty i soczystych pomidorów, kanapki będą stanowiły świetny sposób na pożywny i smaczny początek dzień. Posyp je pokrojoną drobno cebulą, zwyczajną lub czerwoną, a jeśli chcesz, udekoruj dodatkowo szczypiorkiem albo posiekaną pietruszką. Pożywne kanapki z polędwicą z indyka zrobisz bardzo szybko, dlatego będąc na zdrowej diecie, nie pomijaj śniadań, tylko zadbaj o to, żeby były fit, smaczne i zbilansowane. Porcja, którą proponujemy to 271 kcal, pełnych zdrowia, witamin oraz składników mineralnych. Wypróbuj i podziel się swoją opinią. Życzymy smacznego na dobry początek dnia!