Saltimbocca w stylu rzymskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Saltimbocca w stylu rzymskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

8 plastrów

null

50 mililitrów

6 łyżek

8 sztuk

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę lekko rozbij, posyp solą i pieprzem.

Krok 2

Na każdy płat połóż plaster szynki parmeńskiej i listek szałwii. Złóż na pół i zepnij wykałaczką.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło i smaż sznycle po 3 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni i odstaw w cieple miejsce.

Krok 4

Sos z pieczenia podlej winem i zagotuj. Dodaj 2 łyżki masła, wymieszaj trzepaczką. Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Saltimbocca w stylu rzymskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Saltimbocca w stylu rzymskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Saltimbocca w stylu rzymskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Saltimbocca w stylu rzymskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Saltimbocca w stylu rzymskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Saltimbocca w stylu rzymskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Saltimbocca w stylu rzymskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej