Saltimbocca w stylu rzymskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Saltimbocca w stylu rzymskim

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

8 plastrów

null

50 mililitrów

6 łyżek

8 sztuk

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cielęcinę lekko rozbij, posyp solą i pieprzem.

Krok 2

Na każdy płat połóż plaster szynki parmeńskiej i listek szałwii. Złóż na pół i zepnij wykałaczką.

Krok 3

Na patelni rozgrzej masło i smaż sznycle po 3 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni i odstaw w cieple miejsce.

Krok 4

Sos z pieczenia podlej winem i zagotuj. Dodaj 2 łyżki masła, wymieszaj trzepaczką. Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Saltimbocca w stylu rzymskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Saltimbocca w stylu rzymskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Saltimbocca w stylu rzymskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Saltimbocca w stylu rzymskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Saltimbocca w stylu rzymskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Saltimbocca w stylu rzymskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Saltimbocca w stylu rzymskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Saltimbocca w stylu rzymskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rolada szpinakowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej