
Składniki
null
8 plastrów
null
50 mililitrów
6 łyżek
8 sztuk
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cielęcinę lekko rozbij, posyp solą i pieprzem.
Krok 2
Na każdy płat połóż plaster szynki parmeńskiej i listek szałwii. Złóż na pół i zepnij wykałaczką.
Krok 3
Na patelni rozgrzej masło i smaż sznycle po 3 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni i odstaw w cieple miejsce.
Krok 4
Sos z pieczenia podlej winem i zagotuj. Dodaj 2 łyżki masła, wymieszaj trzepaczką. Dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej