
Składniki
null
8 plastrów
null
50 mililitrów
6 łyżek
8 sztuk
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cielęcinę lekko rozbij, posyp solą i pieprzem.
Krok 2
Na każdy płat połóż plaster szynki parmeńskiej i listek szałwii. Złóż na pół i zepnij wykałaczką.
Krok 3
Na patelni rozgrzej masło i smaż sznycle po 3 minuty z każdej strony. Zdejmij z patelni i odstaw w cieple miejsce.
Krok 4
Sos z pieczenia podlej winem i zagotuj. Dodaj 2 łyżki masła, wymieszaj trzepaczką. Dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej