Serduszka cytrynowe

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

47

337 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

646 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1159 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

0 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzyj mikserem z cukrem pudrem, wbij jajko, wsyp mąkę i dolej sok z cytryny.

Krok 2

Wszystkie składniki wymieszaj mikserem, zawiń w posypaną mąką folię aluminiową i włóż do lodówki na 1/2 godziny.

Krok 3

Po upływie tego czasu rozwałkuj ciasto na około 1/2 cm i wykrawaj serduszka.

Krok 4

Następnie przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i piecz ok. 10 min. w 180 st. C.

4

Opinie o przepisie

  • Witold Strumiński

    Witold Strumiński

    Bardzo dobre polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Michalak

    Agnieszka Michalak

    zrobione

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Stankiewicz

    Marta Stankiewicz

    Podoba mi się ten przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiktoria Grabowska

    Wiktoria Grabowska

    jutro robie pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej