Serek z kiwi i suszonymi morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serek z kiwi i suszonymi morelami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
67 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

160 gramów

4 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Dokładnie utrzyj ser z kefirem.

Serek z kiwi i suszonymi morelami - Krok 1

Krok 2

Kiwi umyj, obierz, pokrój w plasterki. Ułóż na talerzu, na kiwi wyłóż serek.

Serek z kiwi i suszonymi morelami - Krok 2

Krok 3

Suszone morele posiekaj. Posyp nimi serek.

Serek z kiwi i suszonymi morelami - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Ewa Klimza

    Ewa Klimza , 09.05.2019

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serek z kiwi i suszonymi morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serek z kiwi i suszonymi morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serek z kiwi i suszonymi morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serek z kiwi i suszonymi morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serek z kiwi i suszonymi morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serek z kiwi i suszonymi morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serek z kiwi i suszonymi morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serek z kiwi i suszonymi morelami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej