Sos koperkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos koperkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szklanka

0.5 szklanki

30 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion Knorr zagotuj i zmieszaj z mąką.

Krok 2

Dodaj śmietanę i posiekany koperek.

Krok 3

Na koniec dodaj masło, wymieszaj i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos koperkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa brokułowa z serkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos koperkowySos koperkowy

Sos koperkowy charakteryzuje się delikatnym, orzeźwiającym smakiem. Najlepszy jest wtedy, gdy przyrządzamy go z posiekanej, świeżej zieleniny. Z tego powodu najczęściej podawany bywa wiosną i latem. Warto wykorzystać ten czas, żeby zrobić zapasy kopru. Jak przedłużyć jego świeżość? Wystarczy go ususzyć – w ten sposób jego trwałość znacznie się wydłuża. Posiekany możesz także zamrozić – zachowa wszystkie swoje walory, włącznie z intensywną, zieloną barwą. Proponowany tu sos koperkowy przyrządza się na bazie śmietany, którą można zastąpić jogurtem naturalnym. Jeśli zależy Ci na wyrazistym smaku, to dobrze go dopraw. Wypróbuj do tego na przykład pieprz ziołowy, który podkreśli smak koperku. Sos możesz podawać do wielu dań – dobrze komponuje się z tymi, które są duszone lub pieczone w piekarniku. Sprawdzi się też jako dip do słonych paluszków lub krakersów. Serwuj z nim także dania podawane na zimno – śledzie czy faszerowane jajka. Sprawdź nasz prosty przepis na uniwersalny sos koperkowy.