Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżeczki

280 gramów

280 gramów

200 gramów

1 pęczek

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj i ugotuj poczynając od wrzącej wody.

Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - Krok 1

Krok 2

Makaron ugotuj al. dente w drugim garnku.

Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - Krok 2

Krok 3

Stek umyj, osusz, delikatnie posyp pieprzem i usmaż na oleju. Możesz podczas smażenia dodać odrobinę wody.

Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - Krok 3

Krok 4

Koper zielony umyj, osusz i pokrój na drobno. Gotowe potrawy przełóż na talerz i posyp zielonym koprem. Na deser – świeża brzoskwinia.

Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - Krok 4
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, witamin A, E, B1, B2, B6, B12, PP.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej