Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

1

heart
22 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

280 gramów

280 gramów

200 gramów

4 łyżeczki

1 pęczek

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Fasolkę umyj i ugotuj poczynając od wrzącej wody.

Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - Krok 1

Krok 2

Makaron ugotuj al. dente w drugim garnku.

Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - Krok 2

Krok 3

Stek umyj, osusz, delikatnie posyp pieprzem i usmaż na oleju. Możesz podczas smażenia dodać odrobinę wody.

Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - Krok 3

Krok 4

Koper zielony umyj, osusz i pokrój na drobno. Gotowe potrawy przełóż na talerz i posyp zielonym koprem. Na deser – świeża brzoskwinia.

Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - Krok 4
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, witamin A, E, B1, B2, B6, B12, PP.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek, fasola szparagowa, makaron gryczany, brzoskwinia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej