Szybka zupa z pieczonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka zupa z pieczonych pomidorów

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

11

heart
278 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

180 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, pokrój na mniejsze, nie regularne kawałki. Podobnie czosnek i cebule.

Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - Krok 1

Krok 2

Wszystkie warzywa ułóż w naczyniu żaroodpornym, skrop obficie oliwą, posyp pomidorami Knorr i piecz w 190 stopniach przez ok 15 minut.

Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - Krok 2

Krok 3

Na końcu zmiksuj całość w mikserze i podawaj z porwanymi listkami bazylii.

Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zupę możesz wzbogacić jednym świeżym czerwonym chili. Doskonale smakuje z nachosami oraz mozzarellą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka zupa z pieczonych pomidorów Szybka zupa z pieczonych pomidorów

Dziś w kuchni liczy się nie tylko smak potraw, ale także ich sprawne przygotowanie. Możecie łatwo zrobić wyjątkowe dania, bez spędzania kilku godzin w kuchni. Sposobem na to jest między innymi szybka zupa z pieczonych pomidorów. Wystarczy, że zarezerwujecie sobie 5 minut na przyrządzenie oraz 25 minut na gotowanie. Czas start!

Dla kogo?

Szybka zupa z pieczonych pomidorów przeznaczona jest dla każdego, kto lubi domowe posiłki, a nie ma czasu na ich pracochłonne przygotowywanie.

Na jaką okazję?

Szybka zupa z pieczonych pomidorów będzie idealnym daniem obiadowym dla całej rodziny, a także ciekawym dodatkiem do menu na każde przyjęcie, niezależnie od pory roku.

Czy wiesz, że?

Pieczone pomidory są znakomitym urozmaiceniem do wielu dań. Odpowiednio przyrządzone mogą być także smaczną przekąską.

Dla urozmaicenia:

Jeśli chcesz dodać nieco ostrości zupie, wzbogać danie jednym świeżym czerwonym chili. Potrawa doskonale smakuje z nachosami oraz mozzarellą.